Reveles – een ZON-school!

Esther Jeras en Ingeborg de Keizer zijn in 2018 gestart met het introduceren van een nieuwe manier van denken over Zorg en ONderwijs. Door (jeugd)zorg in scholen te organiseren slaan we meerdere vliegen in één klap. De leerkracht kan zich meer concentreren op zijn vak en hoeft niet (meer) van alle zorgmarkten thuis te zijn. De (jeugd)hulpverlener ziet de kinderen vanaf jonge leeftijd en kan de ontwikkeling van dichtbij volgen. Als er zaken niet lekker lopen dan kan deze professional heel vroeg al actie ondernemen, binnen de veilige muren van school. Ook ouders kunnen op deze manier makkelijke en snel worden betrokken. De kans dat een kind zich hierdoor als stevige persoonlijkheid ontwikkelt is hierdoor veel groter dan in de huidige situatie. Alle informatie over de ZON-aanpak staat op een aparte website: http://www.zon-aanpak.nu.

Dit vergt een andere manier van denken en organiseren. Omdat aanpassen van bestaande systemen, organisaties en denkwijzen lastig is gebleken, hebben we het heft in eigen hand genomen. Op Reveles passen we het ZON principe toe. Vandaar de naam: Reveles – een ZON school.